Оборонний завод оштрафували на 13,5 мільйона

Оборонний завод оштрафували на 13,5 мільйона

Укрінформ
Одне із державних підприємств з ремонту броньованої техніки оштрафували на майже 13,5 млн грн за неналежне виконання умов договору щодо ремонту БТРів.

Про це заявила на брифінгу у Києві начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з неналежним виконанням умов договору одним із державних підприємств щодо ремонту броньованої техніки БТР-70, у 2014 році утворилася дебіторська заборгованість підприємства перед Міноборони на загальну суму понад 24 млн грн. Рішеннями господарських судів, цього року з підприємства на користь Міноборони стягнуто понад 31 млн грн, із яких, крім суми основного боргу, майже 7 млн грн складають штрафні санкції", - повідомила вона.

Крім того, за неналежне виконання цим же підприємством умов договору з проведення ремонту броньованої техніки БТР-80, рішенням господарського суду на користь Міноборони з нього стягнуто 6,5 млн грн штрафних санкцій за несвоєчасне повернення невикористаних коштів попередньої оплати.

Ці судові рішення набрали законної сили, триває їх виконання.

Читайте також: У Нацгвардії спростовують схему із списанням військової техніки

Поруч із цим, протягом квітня - серпня цього року господарські суди ухвалили рішення про стягнення штрафних санкцій на користь Міноборони у розмірі 530 тис. грн з однієї з фірм, яка неналежно виконала зобов'язання з постачання для потреб оборони портативних пристроїв для визначення типу вибухових речовин (Quantum Sniffer QS-H150).

Іншу фірму за порушення умов договорів на постачання у 2014 році військового взуття зобов'язано сплатити оборонному відомству 235 тис. грн штрафу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-