В Авдіївці можна дивитися кількадесят українських телеканалів - моніторинг МІП

В Авдіївці можна дивитися кількадесят українських телеканалів - моніторинг МІП

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики провела аналіз стану телерадіомовлення в Авдіївці Донецької області, який показав, що жителі цього міста можуть дивитися кілька десятків українських телеканалів у гарній цифровій якості.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба МІП.

"Тільки ледачий не говорив про те, що в Авдіївці немає українського телебачення. Цю інформацію недобросовісні "волонтери" використовують для своїх інформаційних атак", - сказав радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

За словами Бригинця, Авдіївка справді безпосередньо межує з Донецьком, тож окупаційні телеканали без проблем заповнюють ефір міста. "Справді, цифровий пакет Т2 "ловить" лише ворожі канали. Більше того, iptv-тюнер теж видає лише російські й окупантські канали", - додав Бригинець.

Проте, відповідно до моніторингу МІП, деякі ефірні українські телеканали в місті все ж є: "1+1", "UA Перший", "5 канал" тощо. 

"Українських телеканалів було більше, але у зв'язку з фазою загострення бойових дій деякі передавачі довелося демонтувати", - розповів начальник оперативного прес-центру штабу АТО в Авдіївці полковник В'ячеслав Петровский.

Однак ключове, на переконання Бригинця, навіть не це. Моніторинг показав, що в понад 2/3 міста прокладено кабель, тому жителі можуть дивитися кілька десятків українських телеканалів у гарній цифровій якості. У старій Авдіївці, яка має одноповерхову забудову, єдиним доступом до вітчизняного телебачення залишається супутникова антена, яких тут немало.

"Після побудови нової телевежі в Покровську, яку анонсував міністр інформаційної політики України Юрій Стець, ефірний сигнал багатьох наших телеканалів досягне Авдіївки, та, як показує наш моніторинг, це позитивно вплине на інформування та новинне забезпечення лише кожного четвертого місцевого жителя, бо 3/4 населення вже має стабільний доступ до українського мовлення завдяки кабельному та супутниковому телебаченню", - резюмував Бригинець.

Як повідомлялося, під час офіційного відкриття телевежі на горі Карачун за участю Президента Петра Порошенка 5 грудня 2016 року міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що "завданням на наступний рік є побудова ще трьох телевеж у Луганській та Донецькій областях, за умови виділення під це коштів із держбюджету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-