В ОБСЄ вимагають покарати бойовика, який домагався до спостерігачки СММ

В ОБСЄ вимагають покарати бойовика, який домагався до спостерігачки СММ

Укрінформ
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засудив сексуальне домагання з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо жінки-члена патруля місії.

Про це йдеться у його заяві на сайті організації. 

"Цей останній інцидент, в якому чоловік, озброєний штурмовою гвинтівкою, залякував неозброєну цивільну жінку-члена патруля СММ, використовуючи коментарі сексуального характеру, вимагає негайної і однозначної відповіді від так званої ДНР", - додав голова ОБСЄ в Україні.

За його словами, повинна бути ідентифікація відповідальної особи і повне застосування відповідних заходів для забезпечення того, щоб подібні інциденти не повторювалися.

Апакан підкреслив, що держави-учасниці ОБСЄ доручили беззбройним чоловікам і жінкам виконати важке завдання, і вони мають право робити це без страху фізичного або словесного нападу. 

«Місія не потерпить будь-які спроби залякати, принизити чи іншим чином втручатися в роботу своїх співробітників», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили про сексуальні домагання з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо жінки-члена патруля місії.

Повідомляється, що член патруля СММ жіночої статі зазнала сексуальних домагань з боку чоловіка, озброєного автоматом (АК-47), який погрожував, що не дозволить патрулю місії рухатися в східному напрямку з Петрівського до Роздольного, доки його вимоги не будуть задоволені. Патруль залишив цей район іншим маршрутом і поінформував Спільний центр з контролю та координації (СЦКК) про те, що трапилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-