Сапери назвали найбільш заміновані території Донбасу

Сапери назвали найбільш заміновані території Донбасу

Укрінформ
Найбільш заміновані території на Донбасі знаходяться поблизу 4 міст - Маріуполя, Краматорська, Слов'янська та Станиці Луганської. 

Про це поінформував представник британської благодійної некомерційної організації, що займається знешкодженням наземних мін та боєприпасів, які можуть становити небезпеку для цивільних осіб, HALO Trust Юрій Шаграманян під час ІІ Міжнародної конференції з питань цивільно-військового співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"За нашими даними і відповідно до проведених досліджень, найбільше мін - в 15 кілометровій зоні поблизу Маріуполя, Краматорська, Слов'янська та Станиці Луганської. Окрім того, там дуже багато нерозірваних снарядів", - сказав Шаграманян. 

Він також зазначив, що роботи із зібрання даних про замінування проводяться, але не в такому темпі, як було заплановано через постійне ведення бойових дій. 

За словами Шаграманяна, в організації є плани підготувати ще 60 українських фахівців. З урахуванням цього кількість підготовлених HALO Trust спеціалістів становитиме 220 осіб, зазначив він, додавши, що, окрім цього, також здійснюються заходи з підвищення кваліфікації вже існуючих українських спеціалістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-