У Слов'янську всі школи підключили до централізованого пульта охорони

У Слов'янську всі школи підключили до централізованого пульта охорони

Фото
Укрінформ
У місті Слов'янську Донецької області всі загальноосвітні школи підключені до централізованого пульта охорони.

Про це повідомило Управління поліції охорони в Донецькій області. 

«20 слов'янських шкіл вже підключені до централізованого пульта охорони. Наразі робота з підключення триває у Краматорську, Бахмуті і Покровську. Планується, що поліцейські забезпечуватимуть безпеку учнів всіх шкіл регіону», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ініціатива цілодобового захисту школярів належить начальнику поліції Донецької області В'ячеславу Аброськіну і підтримана місцевою владою кожного населеного пункту.

 У 2016 році поліція Донеччини вийшла з пропозицією взяти під охорону навчальні заклади, в першу чергу - розташовані поблизу лінії розмежування. Керівництво обласного главку поліції спільно з управлінням поліції охорони розробило проект обладнання тривожною сигналізацією шкіл регіону.

Зазвичай у навчальних закладах чергують вільнонаймані охоронці, які часто виконують функції сторожів. Переважно це чоловіки пенсійного віку, які не мають спеціальної підготовки, практично не оснащені спецзасобами і не мають прав на затримання і проведення поверхневого огляду осіб та їх речей.

Встановлення тривожних кнопок успішно зарекомендувало себе в Слов'янську. Минулого навчального року тривожні кнопки в школах використовувалися неодноразово, і щоразу конфлікти вдавалося попередити або розв’язати на місці. Тут велику роль відіграли професійні навички правоохоронців.

За словами начальника Управління поліції охорони в Донецькій області Сергія Приляпи, безпека всіх 20 міських шкіл Слов'янська організована за ефективною схемою - у охоронців є радіобрелки, якими вони можуть непомітно подати сигнал тривоги. Оператор пульта централізованого спостереження передає повідомлення найближчій групі затримання, які переміщаються містом. Співробітники поліції у найкоротші терміни прибувають за адресою, з'ясовують обставини події, після чого діють відповідно до своїх інструкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-