Обстріли Авдіївки: українська діаспора закликає світ відреагувати на дії Кремля

Обстріли Авдіївки: українська діаспора закликає світ відреагувати на дії Кремля

Укрінформ
Міжнародна спільнота має відреагувати на артилерійські обстріли, які російські збройні сили ведуть в Україні всупереч Мінським домовленостям.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

"Світовий конгрес українців закликає міжнародну спільноту значно посилити цільові економічні санкції проти Російської Федерації та надати Україні військову допомогу у відповідь на свідому ескалацію артилерійських атак російськими збройними силами, ігнорування Росією Мінських домовленостей та брутальну зневагу Кремля до життів невинних дітей, жінок і чоловіків, які мешкають на охопленій війною території Східної України", - сказав Чолій.

Він додав, що надіслав листи з відповідним закликом очільникам провідних міжнародних організацій, у тому числі ООН, ПАРЄ, ОБСЄ та НАТО.

Як відомо, 29 січня 2017 року, порушуючи режим тиші, незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються забороненими Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерією калібру 152 мм, 122 мм, мінометами 120 та 82 мм, танками, а також стрілецькою зброєю. Протягом лише перших двох днів від російської зброї загинули 8 українських військовослужбовців, іще 26 отримали поранення. Серед загиблих також двоє цивільних осіб, що постраждали під час обстрілів житлових районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-