Жебрівський закликав ОБСЄ розмістити озброєну місію в Новгородському

Жебрівський закликав ОБСЄ розмістити озброєну місію в Новгородському

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський закликає ОБСЄ розмістити свою озброєну місію в районі фенольного заводу в Новгородському аби уникнути небезпечного хімічного забруднення території.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Дуже добре, що пан Хуг нарешті звернув увагу на ситуацію з фенольним заводом в Новгородському... Закликаю ОБСЄ, щоб вона, розуміючи усю критичність ситуації, оставила у цьому районі свою озброєну місію. І показати, що озброєна місія ОБСЄ може зупинити обстріли на такій критичній ділянці фронту», - написав глава області.

Він позитивно оцінив той факт, що перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг звернув увагу на ситуацію з фенольним заводом у Новгородському.

«Ми неодноразово відправляли інформацію про цю загрозу і на мінську, і на нормандську переговорні групи. Постійно даємо заявки на Спільний координаційний центр з контролю та координації, щоб було припинено обстріли і щоб ми могли відновити пошкодження на сховищі хімічних відходів», - зазначив Жебрівський.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг нещодавно на прес-конференції заявив, що Донецька область опинилася під загрозою забруднення відходами фенольного заводу, сховище якого знаходиться в Новгородському в безпосередній близькості до лінії розмежування.

«Сховище хімічних відходів фенольного заводу у контрольованому урядом Новгородському затиснуте між позиціями сторін лише за 400 метрів одна від одної», - наголосив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-