Блокпости на Донеччині не мають навіть ручних металодетекторів - Аброськін

Блокпости на Донеччині не мають навіть ручних металодетекторів - Аброськін

Укрінформ
У Донецькій області на блокпостах недостатньо ручних металодетекторов для роботи правоохоронців.

Про це заявив на прес-конференції в Маріуполі начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є ще досить серйозні проблеми - ми забезпечені на примітивному рівні для нормального функціонування блокпостів. У нас немає, кажучи звичайною мовою, навіть металодетектора ручного, яким можна було б хоч би перевіряти ручну поклажу наших пасажирів», - сказав глава обласної поліції.

Він підкреслив, що цю проблему правоохоронці вже піднімали на державному рівні, зокрема в присутності Прем'єр-міністра України.

«Нас Прем'єр-міністр завірив, що будуть надані усі необхідні для нас засоби, щоб ми могли нормально виконувати свої функціональні обов'язки», - сказав Аброськін.

Він констатував, що загалом на території Донецької області діють 26 блокпостів, на яких несуть службу співробітники поліції спільно з бійцями Національної гвардії.

Також поліцейські працюють на чотирьох КПВВ (Новотроїцьке, Мар'їнка, Гнутове і Зайцеве) і на п'яти стаціонарних постах із забезпечення безпеки дорожнього руху.

За словами Аброськіна, «блокпост - це свого роду щит, який не дає масово вилитися усій незаконній зброї, боєприпасам в мирні області України. І поки ми цю ситуацію утримуємо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-