ЗНО-2016 на Донбасі пройшло без порушень - спостерігачі

ЗНО-2016 на Донбасі пройшло без порушень - спостерігачі

Укрінформ
У Донецькій області під час всіх етапів зовнішнього незалежного оцінювання - ЗНО-2016 громадських спостерігачі не зафіксували критичних порушень процедури.

Про це на прес-конференції в Краматорську повідомила координатор громадського спостереження в Донецькій області Громадянської мережі ОПОРА і Донецької обласної організації Комітету виборців України Анастасія Прокопенко.

"Попри складну ситуацію, яка склалася в нашому регіоні за останні два роки, нинішнє зовнішнє незалежне оцінювання було організоване добре і пройшло спокійно. Громадськими спостерігачами не було зафіксовано критичних порушень процедури ЗНО", - сказала Прокопенко.

За її словами, спостерігачі "Зазначили високий рівень підготовки і мотивації персоналу пунктів тестування" і подякували "за відвертість і прозорість всіх етапів ЗНО" Донецький регіональний центр.

Прокопенко констатувала, що в  Донецькій області спостереження здійснювалося по 5 предметах основної сесії (українська мова і література, математика, історія, хімія, фізика) і 3 предметами додаткової сесії (українська мова і література, математика, історія). Воно проводилося в 6 містах - Маріуполі, Покровську, Бахмуті, Костантянтинівці, Краматорську, Слов'янську. В цілому було задіяно 24 спостерігачі. Також спостереження здійснювалося під час засідання експертних груп при Донецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти.

За словами заступника директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Лащенко, присутньої на прес-конференції, всього на ЗНО було зареєстровано 11229 учасників зовнішнього оцінювання в Донецькій області і 4331 учасник в Луганській області. "У 2016 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх шкіл, які виявили бажання стати студентами вишів, пройшли 8685 випускників загальноосвітніх навчальних закладів Донецькою і 3203 випускники Луганської областей, які склали 77,3% і 74% відповідно серед загальної кількості тих, хто здавав зовнішнє незалежне оцінювання", - зазначила вона.

Прокопенко також нагадала, що під час основної сесії української мови і літератури в Маріуполі, Бахмуті, Дружківці і Краматорську проводилося соціологічне дослідження за методикою екзит-полу. Його організували Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа "ОПОРА" спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва за підтримки Проекту USAID Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню.

Абсолютна більшість опитаних учасників тестування (96%) задоволена якістю тестів ЗНО і водночас 99% - задоволені роботою персоналу в пункті тестування. Також на думку 98% опитаних учасників, процедури тестування не були порушені. Водночас в регіональному розрізі відчутних відмінностей в оцінках респондентів щодо цих питань не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-