Україна запускає платформу для обʼєднання української молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

Україна запускає платформу для обʼєднання української молоді у світі «UA – Ukrainian Abroad»

Фото
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України, голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти, Молодіжна рада при МЗС, Експертна рада студентства при голові підкомітету ВР з питань вищої освіти, запускають проєкт «UA – Ukrainian Abroad», спрямований на об’єднання української молоді за кордоном.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

«Проєкт «UA – Ukrainian Abroad» передбачає створення координаційної платформи, до якої увійдуть представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, міністр закордонних справ України, міністр молоді та спорту України і міністр культури та інформаційної політики України. До складу платформи також увійдуть й інші експерти, які будуть організовувати та координувати створення мережі молодіжних громадських обʼєднань у низці країн світу. Організатори проєкту вже розпочали активну консолідацію активістів, всі охочі молоді українці за кордоном можуть долучитися до ініціативи», – поінформували в зовнішньополітичному відомстві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи запуск проєкту, зазначив, що створення об’єднаної молодіжної мережі, яка включатиме організації в Україні та за кордоном, дасть змогу посилити взаємодію між українською молоддю на рідній землі та у різних куточках світу.

«Молодіжна рада при МЗС вже продемонструвала свою ефективність, і я переконаний, що проєкт «UA – Ukrainian Abroad» створить нові можливості для молодих людей, які братимуть в ньому участь, зокрема надихатиме їх реалізовувати себе та бути корисними для держави у час повномасштабної війни», – сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2022 року при Міністерстві закордонних справ України було створено новий консультативно-дорадчий орган – Молодіжну раду – з метою залучення активної молоді до реалізації державної політики у сфері зовнішніх відносин.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-