У Греції українські підлітки-скаути долучилися до зборів пластунів

У Греції українські підлітки-скаути долучилися до зборів пластунів

Фото
Укрінформ
Українські підлітки-скаути, які разом із батьками знайшли прихисток у Північній Греції через повномасштабну війну на Батьківщині, взяли участь у 39-их загальногрецьких зборах пластунів, які проходили на початку травня у місті Ретімно на острові Кріт.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці консульства України в Салоніках.

За повідомленням, у заході взяли участь близько 70 спільнот старших скаутів зі всієї Греції.

Програма включала участь у театральному, музичному, танцювальному та кінематографічному фестивалях, проведення виставкових заходів, екскурсії та майстер-класи, а також спортивні змагання.

«З метою глибшого ознайомлення грецьких пластунів з Україною, її звичаями та традиціями, багатогранним культурним надбанням наші скаути провели дослідження та презентацію на тему: «Схожості та відмінності між Україною та Грецією», частиною яких стало інтерв’ю Консула України в Салоніках Євгена Шквири», – повідомили у консульстві.

Нагадаємо, у березні консул Євген Шквира провів зустріч з українською представницею Скаутського руху Салоніків Світланою Павловою.

Сторони обговорили нагальні питання участі українських пластунів з числа тимчасово переміщених українських дітей та юнаків, які вимушено залишили Україну та знайшли прихисток разом із батьками в місті Салоніки, в загальних майбутніх активностях Скаутського руху, їх навчання та розвиток практичних здібностей, представлення України в запланованих заходах Національного руху пластунів Греції.

Фото: консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-