Зеленська зустрілася в Копенгагені з українською спільнотою

Зеленська зустрілася в Копенгагені з українською спільнотою

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у межах візиту до Копенгагена відвідала місцевий Український дім.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні побувала тут, щоб зустрітися з місцевою українською спільнотою, зокрема з представниками асоціації українців Данії, Української суботньої школи «Родовід», організації «Ластівка», – зазначила перша леді.

Зеленська подякувала українцям Данії за гуманітарну допомогу, яку передають додому, а також за зусилля, докладені для того, щоб данське суспільство продовжувало підтримувати Україну. «Це не формальна подяка – зараз той момент, коли з кожного внеску, як із пазлів, складається наша оборона. Коли важливо все – від мітингу до виставки», – уточнила вона.

Перша леді наголосила: у тому, що українці за кордоном роблять щодня, вони проявляються як амбасадори країни. Українську дипломатію оцінюють за тим, як вони взаємодіють між собою, як тримаються, як один одному допомагають.

Дружина Президента підкреслила важливість того, щоб світ пам'ятав: Україна обороняє не лише себе, а тримає оборону за всіх, російський напад не є приватним питанням українців.

«Я цими днями в Данії для участі в інвестиційному форумі. Тому що держава розуміє: одночасно з обороною потрібне відновлення – просто зараз. Відбудову не можна відкласти: нам треба будувати швидше, ніж ворог руйнує. І будувати краще, ніж було, у плані житла, навчання, роботи, медицини. Держава працює, щоб українці хотіли повертатися додому, щоб їм було куди повертатися. Щоб навіть живучи за кордоном, пишалися своєю Батьківщиною», – заявила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська взяла участь у другому засіданні Українського інвестиційного форуму, що проходить у Копенгагені. Присвячене воно питанням повоєнної відбудови.

Також у столиці Данії перша леді зустрілася з королевою Мері.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-