У Стокгольмі пройшла акція на підтримку українських військовополонених

У Стокгольмі пройшла акція на підтримку українських військовополонених

Фото
Укрінформ
У столиці Швеції Стокгольмі відбулася акція на підтримку 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського і прикомандированих до них підрозділів, які потрапили в російський полон при обороні Маріуполя у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у Фейсбуці

В заході взяли участь місцеві громадські активісти, представники української громади, волонтери та небайдужі громадяни Швеції.

"Вони тримали в руках плакати з інформацією про захисників Маріуполя, які вже 2 роки перебувають в російському полоні. Учасники акції закликали пам’ятати про героїзм оборонців Маріуполя", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: «Спільнота родин Оленівки»: За кордоном мало знають про катування росіянами українських військових

За словами представників спільноти Nordic Ukraine, що об’єднує українців у Швеції, вони щотижня у Стокгольмі проводять акції на підтримку полонених та цивільних бранців Кремля.

До заходів долучають шведських політиків та урядовців, журналістів і діячів культури, волонтерів та громадських активістів.

У Стокгольмі пройшла акція на підтримку українських військовополонених / Фото: facebook.com/koordshtab

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання незаконно позбавлених волі українців для запобігання тортурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-