МІОК запросив на розмову про важливість пізнання культурного доробку українських діаспорян

МІОК запросив на розмову про важливість пізнання культурного доробку українських діаспорян

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) запросив на інтелектуальну розмову про важливість пізнання культурного доробку українських діаспорян минулого та сьогодення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Захід відбудеться з нагоди виходу подкасту «Діаспора. Культура» – спільного проєкту МІОКу та «Радіо ПЕРШЕ».

Учасники: співачка та популяризаторка творчості Квітки Цісик Оксана Муха (дистанційно), професор мистецтвознавства, запрошений експерт Подкасту «Діаспора. Культура» Роман Яців, проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Національного університету «Львівська політехніка» Лілія Жук, директорка МІОКу й ініціаторка проєкту Ірина Ключковська, програмна директорка «Радіо ПЕРШЕ» Ярина Капітан.

«Діаспоряни, особливо українські вимушені мігранти після І і ІІ Світових війн, змогли ціною титанічних зусиль зберегти свої життя, а з ними – й національну культуру, яку продовжили плекати і творити у вигнанні. Повернути її додому, від якого українців і далі відриває московський окупант, – завдання вкрай нагальне. Але чи знаємо про цю культуру достатньо Чому сьогодні важливо говорити про тих, хто творив українську культуру в умовах нашої бездержавності? Тому що пора знати своє!», – наголосили в МІОКу.

Модеруватимуть захід співавтори та ведучі проєкту, міоківці Назар Данчишин і Романія Строцька.

Охочих долучитися до події чекають 17 квітня о 13.30 в сучасному Студентському просторі «ІІІ поверх» (Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки, вул. Митрополита Андрея, 3). Вхід вільний. Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, у серпні 2024 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) проведе Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-