Українська громада Португалії обурена виданням книги з кремлівськими наративами про війну

Українська громада Португалії обурена виданням книги з кремлівськими наративами про війну

Укрінформ
Спілка українців у Португалії (СУП) висловила обурення виходом книги, яка просуває прокремлівські наративи щодо війни РФ проти України, та зажадала припинення її продажу в мережах, де діти українських біженців купують підручники.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в листі до португальської Національної комісії захисту та прав дітей і молоді, опублікованому у Фейсбуці головою Спілки Павлом Садохою.

У зверненні зауважується, що автор книги «A Guerra a Leste / Війна на сході» Бруно Амарал Де Карвальо відомий своїми репортажами з території України, тимчасово окупованої російськими військами. В них він виправдовує злочини росіян проти українців і подає фальшиві свідчення російської пропаганди, зокрема щодо авіаудару росіянами фугасною бомбою по Драмтеатру Маріуполя, де загинули сотні жінок і дітей.

«Видання «A Guerra a Leste» – це не про інший погляд на війну. Це пропаганда РФ і виправдовування злочинів проти українців. Через це звертаємося до Вас із проханням вжити всіх необхідних законних заходів, щоб не допустити психологічного насильства над українськими дітьми в Португалії через вільний продаж російської пропаганди агресії проти України», – йдеться в листі до португальської Національної комісії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представники української громади Португалії разом із послом України Мариною Михайленко взяли участь у презентації книги про російську агресію проти України «Завтра інший день», написаної професором Католицького університету Лісабона, політиком Мендо Енрікесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-