Португалія погодилася не допускати військових РФ до змагань після протесту української громади

Португалія погодилася не допускати військових РФ до змагань після протесту української громади

Укрінформ
Українська громада у Лісабоні провела мітинг напроти Кабінету міністрів Португалії, після якого португальська влада пообіцяла не допускати до міжнародних змагань на території країни чинних російських військових-спортсменів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців Португалії Павло Садоха.

За його словами, під час акції українці передали Секретарю уряду з питань молоді і спорту відкритий лист з проханням недопущення до спортивних змагань на території Португалії російських атлетів, які є чинними військовими або підтримують агресію проти України.

«Зі свого боку, представники португальського уряду підтвердили цілковиту підтримку України і уникнення в майбутньому таких випадків, як також позицію Португалії щодо недопущення російських військових на Олімпійські змагання 2024 у Франції», – написав Павло Садоха.

Нагадаємо, українська громада в Португалії організувала акцію під час прибуття російських спортсменів, які, попри протести Посольства України, були допущені до участі в турнірі з дзюдо Grand Prix Portugal 2024.

Раніше Посольство України в Португалії закликало членів Виконавчого комітету Міжнародної федерації дзюдо та Португальської федерації дзюдо відмовитися від участі російських військовослужбовців у спортивних змаганнях та не брати на себе відповідальність за потурання Росії у її злочинній поведінці.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-