Українські колядки лунали на різдвяному фестивалі в Лісабоні

Українські колядки лунали на різдвяному фестивалі в Лісабоні

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Португалії відбувся різдвяний фестиваль «Українська коляда», організований  Українською греко-католицькою церквою у Лісабоні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «УГКЦ, Василіянський Чин св. Йосафата у Лісабоні».

Свято розпочалося із привітального слова отця Миколи Ярема, а також Анатолія Писаревського – тимчасового виконуючого обов'язки керівника дипломатичної установи Посольства України у Португалії.

«Українська коляда була і надалі залишається традицією українського народу, яка зігріває душу українців у нелегкі часи. Тому, зібравшись разом, українці засвідчили, що зберігають, розвивають і передають свої багатолітні традиції молодому поколінню на теренах Португалії», – наголосили в УГКЦ.

Участь у святковому заході взяли: фольклорний гурт «Літа», дитячий вертеп храму Пресвятої Богородиці Покровительки Мореплавців міста Кашкайш, вертеп храму святого Мартина м. Сінтра, діти та вчителі школи «Дивосвіт», Спілка української молоді, а також хори храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон.

Під час своїх виступів, учасники вкотре наголосили про важливість підтримки українських воїнів, які героїчно боронять Україну від російського агресора.

На завершення свята о. Матей Дзюрбан ЧСВВ, настоятель монастиря св. Йосифа у Лісабоні, подякував всім учасникам свята за участь.

Нагадаємо, у нідерландській Гаазі відбувся благодійний різдвяний концерт «Велика коляда», організований вокальним ансамблем «Червоні Коралі» спільно з платформою «Ватага».

Фото: УГКЦ, Василіянський Чин св. Йосафата у Лісабоні / Фейсбук. Відео: CYM Portugal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-