У Молдові закрився центр для прийому біженців з України

У Молдові закрився центр для прийому біженців з України

Укрінформ
У Молдові цього тижня припинив роботу тимчасовий центр кризового реагування у селі Паланка на сході країни, де розміщували біженців з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

"Тимчасовий центр допомоги біженцям з України, розташований поблизу контрольно-пропускного пункту у Паланці на молдовсько-українському кордоні, припинив роботу", - повідомив молдовський Генінспекторат надзвичайних ситуацій 6 січня.

Відомо, що центр допомоги біженцям з України у Паланці закрили ще 4 січня. Тепер співробітники інспекторату розбирають тимчасовий табір, який облаштували поблизу КПП на початку війни РФ проти України, вивозять усю інфраструктуру — намети, технічне обладнання, гігієнічні модулі.

Читайте також: Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

В інспектораті зазначили, що центр відкрили 24 лютого 2022 року, відтоді через нього пройшли понад 9,2 тис. біженців з України, тимчасово у ньому мешкали понад 6,2 тис. осіб. Роботу та безпеку табору забезпечували співробітники інспекції з міграції, карабінери та рятувальники.

"З перших днів початку війни в Україні біженці отримували тут допомогу. Людям надавали житло, харчування, медичну допомогу та сприяли облаштуванню у Молдові", — зазначили в генінспектораті.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в ЄС.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-