Зеленський нагородив орденом очільника української діаспори у Бразилії

Зеленський нагородив орденом очільника української діаспори у Бразилії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський нагородив голову Українсько-бразильської центральної репрезентації Віторіо Соротюка орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Указі №860/2023, оприлюдненому на сайті Голови держави.

«Нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Соротюка Віторіо – голову Українсько-бразильської центральної репрезентації, Федеративна Республіка Бразилія», – йдеться в тексті документа.

Читайте також: У Бразилії визнали Голодомор геноцидом українського народу

З отриманою нагородою пана Соротюка привітав Світовий конгрес українців.

У СКУ зауважили, що Віторіо Соротюк був нагороджений цією високою заслуженою нагородою за адвокацію та просування інтересів України в Бразилії. Зокрема, за свою постійну роботу з Федеральним Сенатом та Палатою депутатів Бразилії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу, а також видання португальською мовою книги Володимира Сергійчука «Голодомор 1932-1933 років як геноцид Українства».

Віторіо Соротюк народився 12 квітня 1945 року в Прудентополісі, Бразилія. Є юристом та професором університету.

Здобув ступінь бакалавра у сфері права (на факультеті права) у Federal University of Paraná (диплом з досліджень розвитку в Institut d’Etudes de Developpement de l’Universite de Geneve – Geneva – Switzerland) та ступінь магістра економічних і соціальних прав в Pontifical University Catholic of Paraná.

Соротюк був лідером у студентські роки, працював президентом Інституту навколишнього середовища та Державним секретарем з питань навколишнього середовища штату Парана.

Він є президентом Українсько-бразильської центральної репрезентації з 2003 року та членом Ради директорів і віцепрезидентом СКУ з 2008 року.

Нагадаємо, президент Центральної української бразильської репрезентації (ЦУБР) Віторіо Соротюк рід час зустрічі з послом України в Чилі Юрієм Дюдіним обговорив культурну дипломатію та презентацію українських творчих колективів Бразилії в країнах Латинської Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-