У Румунії відбувся Фестиваль українських колядок

У Румунії відбувся Фестиваль українських колядок

Фото
Укрінформ
Одразу в кількох румунських містах – Банаті, Карансебеш та Араді – було проведено Фестиваль українських колядок.

Як передає Укрінформ, про це  у Фейсбуці повідомив Союз українців Румунії (СУР).

Так, на фестивалі в місті Банат радістю та красою традиційних Різдвяних колядок поділилися близько 200 учасників з понад 20 художніх ансамблів.

Фестиваль зібрав учасників різного віку, від 4-5-річних дітей до людей старше 80 років, і об’єднав різні громади. Групи колядників приїхали як з повіту, так і з населених пунктів української громади Сербії, у супроводі президента української громади в Сербії Філіпа Пронека. 

У Карансебеші у будинку Культури ім. «Джордже Суру» виступили групи колядників з Карансебеш, Корнуцел, Селбеджелу Ноу, Копачеле, Зоріле, Лугож та представників німецької меншини з Караш-Северин.

Художня програма була справжньою мандрівкою в багатстві української культури, завдяки представникам хору «Червона калина» та дітьми, які вчаться українською мовою в Карансебеш, вокального гурту з Корнуцел, колядникам з Селбеджелу Ноу, молодій Марії Руснак, «Зеленій Ліщині» з Копачеле, ліцей ім. Юлії Хашдеу з Лугожа був представлений групою «Молода надія», під керівництвом Василя Гаьріела Білана. На запрошення відповіли і група Демократичного Форуму Німців з Караш-Северин, а після них, виступали «Зоря» та хор «Голос українців» Караш-Северинської Філії СУР. 

У Араді колядники, які походять зі всіх регіонів країни, проголошували Різдво Христове у спектаклі сповненому автентичності та культурної гордості. Численна публіка була в захопленні від різноманітності колядок, від давніх, які зберігаються зі святістю з покоління в покоління, до найбільш нових, всі у виконанні художників вдягнених у народні костюми.

У всіх містах фестиваль відвідав Микола-Мирослав Петрецький, віцепрезидент СКУ у Східній Європі та голова Союзу українців Румунії.

Він подякував учасникам і організаторам фестивалю та запевнив, що СУР і надалі буде об'єднувати усіх українців Румунії, щоб вони могли розвиватися зберігаючи свою ідентичність, цінності та рідну мову.

Нагадаємо, благодійна організація British-Ukrainian Aid напередодні Різдва та Нового Року організувала на Трафальгарській площі у Лондоні святковий вечір із залученням талановитих митців для виконання українських різдвяних колядок.

Фото: Cоюз Українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-