Ризький український народний театр показав нову виставу

Ризький український народний театр показав нову виставу

Фото, відео
Укрінформ
У латвійській столиці з успіхом пройшла прем’єра вистави Ризького українського народного театру «"Мазепа". Останнє кохання» за п’єсою Володимира Петранюка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми мешкаємо за тисячу кілометрів від рідної воюючої України. І кожен допомагає, як може. Нашому театру здалося важливим саме зараз зробити виставу про Мазепу, аби нагадати новим поколінням, що боротьба України за незалежність почалася не сьогодні і не вчора, а століття тому. Ну а те, що в нашій виставі - ще й про любов Мотрі та гетьмана, то й це до ладу, бо кохання посилює наші сили», - сказала режисерка спектаклю, художня керівниця Ризького українського народного театру, заслужений педагог України Марія Семенова. 

Серед акторів цього Театру, який добре відомий не тільки в Латвії, але й і в Україні, є українські діаспоряни, латиські друзі нашої держави, біженки. В головних ролях Мазепи та Мотрі – Сергій Коротков і Олена Федорова.

На прем’єрі були присутні українські поранені воїни, які проходять лікування в балтійській країні. Вони щиро подякували театру за надихаючу виставу.

Посол в Латвії Анатолій Куцевол сказав вступне слово, підкресливши символічність історичних рим - часів Мазепи та нинішніх, а також те, що прем’єра вистави про символічну постать в боротьбі за нашу незалежність пройшла в будинку Ризького латиського товариства, котре має велику вагу в історії Латвійської державності.

Читайте також: Нідерландські волонтери привітали маленьких українців зі святом Миколая

Як повідомляв Укрінформ, у Латвійській Національній Бібліотеці в Ризі відбувся благодійний Творчий вечір музики та поезії «Звуки серця» за участі українських і латиських виконавців, на якому збирали кошти на підтримку ЗСУ.

Відео, фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-