У Нідерландах українська громада зустрілася із Ірмою Вітовською

У Нідерландах українська громада зустрілася із Ірмою Вітовською

Фото
Укрінформ
В Амстердамі та Гарлемі відбулася зустріч української громади з акторкою театру та кіно Ірмою Вітовською та благодійний перегляд фільмів з нею у головних ролях. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, це перший візит української акторки до Нідерландів. 

В Амстердамі глядачі могли насолодитися сімейною комедією “Коза Ностра. Мама їде”, а у Гарлемі була представлена трагікомедія “Мої думки тихі”. Фільми українською з англійськими субтитрами. 

Перед показом Ірма Вітовська поспілкувалася з публікою. Українці та нідерландці зустріли її оплесками та квітами. Вітовська висловила підтримку українцям, які через війну Росії в Україні були змушені покинути власні домівки та опинилися в Нідерландах. Вона також подякувала нідерландцям за підтримку українців. 

Актриса поділилася, що відвідувала район Північна Салтівка в Харкові та Запоріжжя. Вона наголосила, що українці вистоять та закликала продовжувати боротися за перемогу. 

Також усі охочі могли підтримати Україну та зробити пожертву через QR-код для донатів, який можна було побачити на екрані перед переглядом фільму. 

“Я приїхала сюди із ще однією важливою місією. Я не буду зараз її озвучувати, на все свій час. Мій приїзд вирішили поєднати із показами українських стрічок, в яких я брала участь, зустрітися з українською громадою, підтримати”, - сказала Ірма Вітовська у коментарі власному кореспонденту Укрінформу. 

Читайте також: У Нідерландах відбувся фестиваль української їжі та моди

Після Нідерландів вона їде на зустріч з українськими громадами до Бельгії та Люксембургу.

Акторка також розповіла, що у День Збройних сил України разом із послом України в Нідерландах Олександром Карасевичем та представниками посольства відвідала українських бійців, які перебувають на реабілітації в Нідерландах. 

“У День Збройних сил України я відвідувала наших військових, які проходять реабілітацію в Нідерландах. Для мене це було дуже знаково - відвідати їх у цей день”, - сказала вона. 

Організацію заходу підтримали VATAHA та Haarlem4ukraine, як культурні осередки.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. 

Верховна Рада ухвалила закон “Про Збройні сили України”, ”Про оборону України” 6 грудня 1991 року, а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська. 

Вже другий рік поспіль українці відзначають День Збройних сил в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-