СКУ привітав волонтерів з професійним святом

СКУ привітав волонтерів з професійним святом

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) привітав волонтерів з їхнім професійним святом, яке відзначається у світі 5 грудня. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку СКУ у Фейсбуці

«5 грудня ми відзначаємо Міжнародний день волонтера! Це особливий день для Світового конгресу українців, адже нашу організацію заснували і нею вже понад 56 років керують волонтери. Сьогодні ми дякуємо всім нашим волонтерам за віддану працю за покликом серця. Низько вклоняємося кожному, хто допомагає Україні та наближає перемогу в боротьбі з її одвічним ворогом», - йдеться у дописі.

В СКУ наголосили, що потужна волонтерська підтримка завжди вчасна і дуже потрібна.

Зазначається, що з початком повномасштабної війни СКУ заснував кампанію Unite With Ukraine для забезпечення сил територіальної оборони ЗСУ усім необхідним. В СКУ наголосили, що завдяки щедрим пожертвам і невтомній праці волонтерів вже вдалося закупити й надіслати спорядження на десятки мільйонів доларів. 

Читайте також: Зеленський привітав волонтерів зі святом: Це ще один рід нашої армії і джерело сили

Як повідомлялося, у світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX ст. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом «Про волонтерську діяльність».

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й – Революція гідності, а потім і війна на сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-