У Грузії українські школярі вшанували жертв Голодомору

У Грузії українські школярі вшанували жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
В Українському секторі у публічній школі №220 у Тбілісі провели захід, присвячений пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Як передає Укрінформ, про це Український сектор повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Захід-реквієм відбувся за участі першого секретаря Посольства України в Грузії Тетяни Колотилової.

«Ми перегорнули страшні сторінки історії нашої України, вивчаючи причини та несправедливі наслідки голодомору, занурились в безбережну неволю та втрату, де солодкість життя глушиться гіркотою невпинного голоду», – йдеться в дописі.

Під час уроку переглянули анімаційні фільми, які відтворили сцени трагедії Голодомору. Ознайомились зі спогадами тих, хто пережив голод. Вшанували загиблих хвилиною мовчання.

«Нехай наші зусилля сприяють утвердженню правди про голодомор та будуть кроком до покращення світу, де подібні трагедії стануть минулим», – додали в Українському секторі та закликали усіх 25 листопада запалити на підвіконні символічну свічку пам'яті у на вшанування мільйонів людей, які не пережили Голодомор – акт геноциду українського народу.

Нагадаємо, французькі й українські учні Парижа долучилися до жалобних заходів до Дня пам`яті жертв Голодомору-голодомору 1932-33 років в Україні.

Фото: Український Сектор / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-