Американське видавництво започатковує ілюстрований часопис української поезії

Американське видавництво започатковує ілюстрований часопис української поезії

Укрінформ
Американське видавництво River Paw Press започатковує часопис «Уява» – щодворічне ілюстрованого видання української поезії, де поруч з оригіналами творів будуть переклади англійською та мовою гінді. 

Як передає Укрінформ, про це видавництво повідомило на своєму сайті.

Перший випуск часопису виходить у п’ятницю, 27 жовтня, коли в Україні відзначається День української писемності та мови

Зауважується, що англійська, найпоширеніша мова у світі, та гінді, третя за кількістю мовців, відкриють українську поезію для гіндімовного населення в Індії та за її межами, а також для англомовних читачів у всьому світі, сприяючи через мову та літературу культурному порозумінню.

«Впродовж історії українські мова та література часто переживали часи утисків та маргіналізації, особливо в радянську добу, як у рідному краї, так і в інших регіонах, де проживали українські діаспори, де використання українських мови та літератури не схвалювалося, перешкоджалося їх поширенню, обмежувався їх розвиток. На тлі цієї історичної несправедливості постала ідея нашого часопису «Уява», – повідомили у видавництві.

Переклад здійснюватиме Калпна Сінг-Чітніс, редакторка-засновниця часопису «Уява» за підтримки невеликої команди з River Paw Press і редакторів-консультантів.

Нагадаємо, в Угорщині до Дня Незалежності України створили Фундацію української книги «UNABOOK».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-