У Стокгольмі відкрилася виставка шведських та українських митців

У Стокгольмі відкрилася виставка шведських та українських митців

Фото, відео
Укрінформ
Український культурний центр у Стокгольмі разом із Асоціацією шведських художниць та Клубом художників Швеції презентували мистецьку виставку «Пейзажі душі» («Soulscapes»).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Така оригінальна та надихаюча виставка об’єднала українських і шведських художників, бо мистецтво не має кордонів і промовляє зрозумілою для всіх мовою. Експозиція із понад 40 полотен – це живий голос людської душі, який  нагадує нам, що мистецтво позачасове, воно – всеохопне, бо зрозуміле кожному, незалежно, хто і звідки він – біженець, який шукає захисту та розради, чи житель закордонної країни», – розповіла кореспонденту агентства директор Українського культурного центру в Стокгольмі Олеся Гордієнко.

Погоджуючись із своєю колегою з України, голова Клубу художників Швеції Матс Броман додав, що спільний українсько-шведський вернісаж передає через мистецтво глибокі почуття та хвилюючі історії.

У Стокгольмі відкрилася виставка шведських та українських митців / Олег Снітовський, Укрінформ

«Ці роботи створили сім українських художниць та 18 митців зі Швеції. Головна ідея виставки у тому, що культура та мистецтво – важлива частина свободи та самовираження, коли мистецька свобода є фундаментальним правом кожної вільної людини. Тому дуже важливо відстоювати ці принципи особливо зараз, коли в Україні війна, коли агресор хоче задушити як національну, так і культурну автентичність українців», – сказала Матс Броман.

Виставка українських та шведських митців «Пейзажі душі» («Soulscapes») демонструється у венеціанському палаці Konstnärsklubben у Стокгольмі.

Нагадаємо, живописні твори та фотоальбом із репродукціями картин про Україну у столиці Швеції презентував українській громаді і скандинавським шанувальникам своєї творчості шведський художник Карл-Хокан Щеллокер.

Фото та відео: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-