У столиці Чорногорії висадили дерево вдячності від української громади

У столиці Чорногорії висадили дерево вдячності від української громади

Фото
Укрінформ
В одному з парків Подгориці 18 жовтня урочисто посадили дерево на знак вдячності від української громади та Посольства України владі та жителям столиці Чорногорії. 

Про це Укрінформу повідомили в Посольстві України в Чорногорії.

Окрім представників Посольства України та місцевої української громади, у заході взяли участь заступник міської голови Подгориці Лука Ракчевич, радник Президента Чорногорії з питань зовнішньої політики Марія Лакич Барфус, представники міської влади та благоустрою. 

У короткому виступі Посол України Олег Герасименко підкреслив тепле та дружнє ставлення Чорногорії загалом і Подгориці зокрема до численних громадян України, які знайшли тут прихисток від російської збройної агресії. 

«Це дерево – символ нашої вдячності та поваги, який ніколи не зів’яне. Хай живе українсько-чорногорська дружба! Слава Україні! Хай живе Чорногорія!», – наголосив Посол України.

 

Заступник міського голови Лука Ракчевич наголосив на конструктивному внеску громадян України у розвиток Подгориці та зазначив, що цей посаджений платан є символічним і красивим жестом з української сторони. 

Локація парку доступна за посиланням.  

Нагадаємо, колектив Посольства України в Чорногорії разом з представниками місцевої української громади вшанували подвиг захисників України, здійснивши сходження на вершину Црна Глава, яка є найвищою точкою гірського хребта Б'єласіца.

Фото: Embassy of Ukraine in Montenegro / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-