Українську книжкову поличку відкрили в Національній бібліотеці Румунії

Українську книжкову поличку відкрили в Національній бібліотеці Румунії

Фото
Укрінформ
У Національній бібліотеці Румунії в Бухаресті 20 вересня в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської відбулося офіційне відкриття «Української книжкової полички».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Румунії.

У церемонії відкриття взяли участь Посол України в Румунії Ігор Прокопчук, Державний секретар Міністерства культури Румунії Діана Бачуна, Директор Національної бібліотеки Румунії Адріан Чорояну, представники дипломатичного корпусу, румунської громадськості, а також громадяни України, які тимчасово проживають у м.Бухарест.

Посол України в Румунії Ігор Прокопчук висловив вдячність румунській стороні та керівництву Національної бібліотеки Румунії за зусилля, які забезпечили успішну реалізацію проєкту, створення умов для поширення української культури. Було вручено особисту подяку Національній бібліотеці Румунії від Першої леді України Олени Зеленської.

У рамках заходу Національній бібліотеці Румунії передано понад 120 книг українських авторів. Збірка включає книжки для різного віку та інтересу, починаючи від дитячих казок до романів, віршів, історичних творів та інших.

Охочі ознайомитися з колекцією української літератури можуть відвідати Національну бібліотеку Румунії за адресою: м.Бухарест, бул. Унірій, 22, зала філологічних наук Міхай Емінеску (Bucureşti, Bd. Unirii, nr. 22, Sala de stiinte filologice Mihai Eminescu. (www.bibnat.ro, www.facebook.com/BibNatRo).

Нагадаємо, у вересні Українську книжкову поличку також відкрили у бібліотеці південнокорейського міста Пхьонтек. 

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-