У Словаччині виходить книга Андрія Любки «Карбід»

У Словаччині виходить книга Андрія Любки «Карбід»

Укрінформ
У Словаччині виходить пригодницький роман українського письменника Андрія Любки «Карбід».

Про це повідомив Любка у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Книга виходить у братиславському видавництві Dennik N у перекладі Валерії Юрічкової.

У словацьких книгарнях з'явиться 27 вересня, перша презентація - 29 вересня у Братиславі, 30 вересня - у Жиліні. 

«"Карбід" стане книжкою місяця жовтня в найстарішій незалежній мережі книгарень Artforum. Це означає, що книга буде у вітрині та на центральних стелажах, а кожен покупець у подарунок до "Карбіда" отримуватиме ще якусь книжку цього видавництва безкоштовно», - розповів письменник.

Як пише видання Читомо, «Карбід» — пригодницький роман Андрія Любки, що вийшов 2015 року у видавництві Meridian Czernowitz. Того ж року книжка стала фіналістом «Книги Року BBC». 2017-го польський переклад роману став фіналістом премії Angelus.

Книжку перекладено також англійською та литовською, а в Україні вона стала лонґселером. 2021 року за мотивами «Карбіду» у столичному «Дикому театрі» відбулася вистава.

N Press — видавництво, що друкує братиславську газету Denník N. Як ідеться в описі видавництва, спочатку воно публікувало книжки  редакторів газети, з часом до редакційного плану включили й книжки інших авторів, а з 2020 року видають і книжки в перекладі.

«Як і в газеті, так і в книжках ми привертаємо увагу до тем, які інші засоби масової інформації не висвітлюють — уразливі групи, освіта чи критичне мислення», — зазначають у видавництві.

Раніше там видали «Словник війни» Остапа Сливинського.

Перше фото: Алекс Кумпан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-