У Порту провели фотовиставку до Дня Незалежності

У Порту провели фотовиставку до Дня Незалежності

Укрінформ
В рамках відзначення 32-ї річниці Незалежності України в місті Порту (Португалія) було проведено фотовиставку «Україна» в приміщенні залізничного вокзалу Сау Бенту – відомої туристичної локації Порту. 

Про це повідомляється на сайті Консульства України в Порту, передає Укрінформ. 

Фотовиставка складалася з творів українського фотомитця Євгена Самученка та військової фотохроніки фотокореспондента Макса Левіна, який загинув від рук російських окупантів.

Під час церемонії відкриття виставки Консул України в Порту Аліна Пономаренко подякувала Португалії та португальському народу за послідовну підтримку України у складні часи російської збройної агресії та солідарність з українським народом. 

Український фольклорний гурт «Шум» виконав Гімн України, марш січових стрільців "Червона Калина", українські народні пісні, а вихованці Дитячо-юнацького центру «Барвінок» декламували вірші про Україну.

Як повідомляв Укрінформ, фотожурналіст Макс Левін висвітлював російсько-українську війну 2022 року. Протягом перших п'яти днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну він оприлюднив фоторепортажі щонайменше із семи гарячих точок у різних куточках країни: від Харкова до Василькова та кількох населених пунктів в Ірпінському й Житомирському напрямках.

Зв'язок із Левіним був втрачений 13 березня, коли він поїхав у село Гута-Межигірська Вишгородського району Київської області документувати наслідки російської агресії.

1 квітня після тривалих пошуків поліція виявила тіло фотожурналіста з вогнепальними пораненнями. За даними прокуратури, Левіна вбили військовослужбовці збройних сил РФ двома пострілами зі стрілецької зброї.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, 3 квітня Левін був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Фото: Макс Левін (головна), сайт Консульства України в Порту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-