СКУ закликав Папу Франциска засудити війну Росії проти України

СКУ закликав Папу Франциска засудити війну Росії проти України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав Папу Римського засудити геноцидну війну Росії проти України.

Про це написав президент СКУ Павло Ґрод у соціальній мережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ. 

«СКУ шокований та стривожений недавніми заявами Папи Франциска під час його виступу перед російською католицькою молоддю. Замість того, щоб закликати до мирного припинення геноцидної війни Росії проти України, Папа Франциск прославляв російську імперію та її найбільш експансіоністських царів», - наголошується у дописі.

За словами Ґрода, Ватикан пояснив своє небажання називати Москву агресором необхідністю підтримувати взаємодію з усіма сторонами. 

«Називати безжалісних імперіалістів зразком для наслідування означає прийняти неправильну позицію. Ватикан не зможе виправдати очікування світу на те, що він стане маяком істини та милосердя. СКУ закликає Його Святість категорично засудити геноцидну війну Росії проти України та всіх форм імперіалізму – минулого та сьогодення», - написав Ґрод.

Читайте також: Заява Папи про «велику Росію»: у Ватикані запевняють, що понтифік не хотів звеличувати імперіалізм

Як повідомлялося, Папа Римський у виступі перед російською католицькою молоддю 25 серпня закликав їх не відмовлятися від своєї імперіалістичної спадщини.

«Ви — нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності», - заявив тоді понтифік.

МЗС України дорікнуло Папі Франциску за підтримку російських великодержавних ідей серед молоді країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-