У пʼяти містах Португалії вимагали покарати Росію за екоцид в Україні

У пʼяти містах Португалії вимагали покарати Росію за екоцид в Україні

Фото
Укрінформ
У пʼяти містах Португалії (Лісабон, Порто, Евора, Фаро і Коїмбра) у неділю, 11 червня, пройшли масові акції під гаслами: «Стоп екоциду!», «Росія – держава терорист!», «Зупинимо геноцид українців!».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Він зауважив, що головною метою акцій було звернути увагу світу на новий жахливий злочин росіян проти України.

За словами Павла Садохи, в усіх містах українці зачитали спільне звернення до Парламенту Португалії, в якому вимагають визнати на законодавчому рівні російську агресію проти України, як акт геноциду, а Росію, як державу терорист.

«Не змігши перемогти українців, Росія вдалася до знищення природного середовища України, що матиме негативний ефект і на природні ресурси країн чорноморського регіону і на експорт зернових в країни Африки. Це вже не тільки злочин проти українців. Підірвавши Каховську дамбу, Путін довів, що заради своїх хворих амбіцій, він готовий нищити навколишнє середовище планети», – написав голова Спілки українців у Португалії.

Він розповів, що серед учасників акцій було багато переселенців з Херсону й околиць, які з болем розповідали про страшні наслідки російського теракту. У кожному місті, до українців також доєдналися португальці, а у Лісабоні, своє звернення зачитали іранці, які засуджують іранський режим і продаж зброї Москві.

«Акція українців в Португалії отримала широке висвітлення в місцевому телебаченні та пресі», – додав Павло Садоха.

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Триває евакуація населення з районів затоплення.

Розпочато розслідування за статтею «екоцид».

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС уже перевищує 55 млрд грн.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-