У Греції українська діаспора провела благодійний ярмарок

У Греції українська діаспора провела благодійний ярмарок

Фото
Укрінформ
Спільнота «Українки в Греції» провела в мальовничому куточку Афін на набережній у Варкізі благодійний ярмарок «Ольвія», на який завітали тисячі людей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці спільноти. 

За повідомленням, програма заходу була різноманітною та насиченою. Українські національні танці, пісні, в тому числі й у виконанні авторів, радували гостей різного віку.

Гостей зустрічали смачними стравами традиційної української кухні. Для наймолодших відвідувачів проводилися різні майстер-класи, діти готували печиво для Великодня, малювали листівки.

Також для любителів йоги та медитації були заняття з кваліфікованим учителем та масажистами. Майстрині продемонстрували унікальні речі ручної роботи. І вся ця експозиція була витримана у жовто-блакитній кольоровій гамі українського прапора на знак підтримки народу, який постраждав від російської агресії.

У спілці розповіли, що на відкритті ярмарку із вітальною промовою виступив Посол України у Грецькій Республіці Сергій Шутенко. Він підкреслив важливість подібних заходів, зазначивши, що вони дають можливість налагодити діалог культур між Україною та Грецією.
 

Серед гостей також був присутній мер Варі-Вула-Вуліагмені Григоріс Константелос. У своєму зверненні він розповів про проєкти, що підтримуються муніципалітетом, у тому числі Центр Варі – найважливішій благодійний проєкт, який очолює Юлія Крижановська. Завдяки діяльності Центру допомогу отримали тисячі наших співвітчизників, які опинилися у Греції через війну росії проти України.

Зібрані під час ярмарку кошти будуть направлені на організацію літнього відпочинку для дітей із постраждалих районів України.

Нагадаємо, в Українській суботній школі «Трембіта» у столиці Греції 22 березня, у свято Сорока Святих, відбувся урок мистецтва, присвячений зустрічі весни та поверненню птахів, який провела вчителька пані Анастасія Романова. 

Фото: nektaria.ph

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-