Експрацівника Сумської ОВА підозрюють у розкрадання благодійних коштів

Експрацівника Сумської ОВА підозрюють у розкрадання благодійних коштів

Фото
Укрінформ
У Сумській області правоохоронці викрили схему розкрадання благодійних коштів, яку створили голова однієї з громадських організацій та колишній співробітник ОВА.

Про це повідомила у Фейсбуці Сумська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру на той час співробітнику Сумської обласної військової адміністрації та голові громадської організації за фактом незаконного використання благодійних пожертв під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, згадана ГО сформувала благодійний фонд, на рахунок якого від підприємств, установ та окремих громадян надходили пожертви для потреб захисників та організацій, які надають відсіч збройній агресії.

На отримані благодійні внески громадська організація придбала паливно-мастильні матеріали. Після чого її голова вступив у злочинну змову з тодішнім співробітником Сумської ОВА. "Відтак, діючи з метою особистого збагачення, вони організували схему продажу паливно-мастильних матеріалів", - указують у прокуратурі.

Зокрема, голова ГО передавав співробітнику адміністрації паливні картки, а той через наближених осіб продавав їх.

Читайте також: ВАКС обрав запобіжний захід посадовцю ДП «Антонов», підозрюваному в розтраті ₴18 мільйонів

Як уточнили у прокуратурі, встановлено факт незаконної реалізації паливно-мастильних матеріалів на суму 1 млн 443 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-