Кабмін дав відповідь на петицію із закликом не забороняти УПЦ МП

Кабмін дав відповідь на петицію із закликом не забороняти УПЦ МП

Укрінформ
Кабінет Міністрів доручив Державній службі з етнополітики та свободи совісті опрацювати питання, порушені в петиції із закликом не забороняти УПЦ МП, яка набрала понад 25 тис. голосів.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію розміщено в розділі петицій на Урядовому порталі.

Зазначається, що електронну петицію №41/004953-23еп «Не забороняти Українську Православну Церкву» було розміщено на офіційному сайті Кабінету Міністрів 13 січня. За останніми даними, її підтримали 25 488 громадян.

«Враховуючи, що порушені у петиції питання носять комплексний характер, Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено опрацювати їх та про результати поінформувати автора петиції та Кабінет Міністрів України», - йдеться у відповіді на петицію.

Її автори, зокрема, зазначають, що Конституція гарантує всім громадянам України свободу совісті та віросповідання.

Читайте також: Підозра митрополиту УПЦ МП Павлу: у Службі безпеки розкрили деталі

«Тому ми, віряни Української Православної Церкви, закликаємо під час розроблення відповідних законопроєктів за дорученням РНБО проявити мудрість і турботу й вирішувати церковне питання шляхом діалогу, пошуку правди і захисту конституційних прав і свобод громадян, а не шляхом покладання вини окремих осіб на всіх вірян і заборони всієї Церкви замість покарання винних», - указується в петиції.

Як повідомлялося, Президент Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Читайте також: Суд відправив митрополита УПЦ МП Павла під домашній арешт на 60 діб

Відповідним рішенням РНБО доручила Кабінету Міністрів внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій відповідно до норм міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язань України у зв’язку зі вступом до Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-