Гранти від ПРООН на ревіталізацію отримають 18 громад в Україні та Молдові

Гранти від ПРООН на ревіталізацію отримають 18 громад в Україні та Молдові

Укрінформ
Європейська комісія та Програма розвитку ООН (ПРООН) в межах грантової Програми ЄС з реагування та оновлення відібрала 18 громад в Україні та Молдові, яким буде надано кошти на відновлення міського середовища.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПРООН в Україні.

«Європейська комісія та Програма розвитку ООН (ПРООН) оголосили про відбір 18 муніципалітетів з України та Республіки Молдова за результатами конкурсу реалізації місцевих ініціатив, спрямованих на відновлення місцевої економіки, що тривав в межах грантової Програми ЄС з реагування та оновлення. Програма спрямована на ревіталізацію та підтримку міст та громад, що постраждали внаслідок війни російської федерації проти України», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Програма з реагування та оновлення охопить низку громад, які є членами мережі «Мери за економічне зростання» (M4EG)». Загальна сума фінансування становить 1,8 млн євро. 70% грантового компонента буде виділено для місцевих органів влади України, а 30% – Молдови.

Програма передбачає фінансування за двома напрямками: «Негайне реагування та відновлення» (розмір гранту для кожної пропозиції – від 30 тис. до 50 тис. євро, співфінансування не вимагається) і «Відновлення та планування майбутнього» (розмір гранту для кожної пропозиції – від 70 тис. до 100 тис. євро, вимагається співфінансування щонайменше 20%).

За першим напрямком відібрано сім міст: Чортків (Тернопільська область), Глухів (Сумська), Кам’янець-Подільський та Славута (Хмельницька), Велика Олександрівка (Херсонська область) в Україні та Керпінень і Волінтір у Молдові.

За другим участь у проєкті візьмуть 11 міст – Буча (Київська область), Ніжин (Чернігівська), Нова Каховка (Херсонська), Славутич (Київська), Великі Лучки (Закарпатська), Вознесенськ (Миколаївська область), Чернівці та Харків в Україні та Копчак, Чимішлія та Дрокія у Молдові.

Читайте також: Грантові кошти від Світового банку підуть на соціальні видатки - Мінфін

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Київська обласна військова адміністрація підписали меморандуми з Програмою розвитку ООН про відновлення 18 пошкоджених багатоквартирних будинків. Фінансування надходитиме з Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури фандрейзингової платформи UNITED24.

Фото: Сергій Перепелиця / ПРООН в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-