Помер відомий представник української громади Литви Юрій Паньків

Помер відомий представник української громади Литви Юрій Паньків

Укрінформ
Посольство України в Литовській Республіці повідомило про передчасну смерть ветерана українського радіомовлення і просвітництва, активного члена української громади Вільнюса пана Юрія Паньківа.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

Юрій Паньків упродовж багатьох років був редактором україномовної передачі «Калинові грона» на Литовському національному радіо і телебачення LRT.

Диппредставництво висловило щирі співчуття дружині пані Ользі та сину Оресту, рідним та близьким, колегам та друзям пана Юрія.

«Це велика втрата для всієї української спільноти у Литві. Він та його творчість назавжди залишаться з нами. Вічна та світла пам'ять пану Юрію!», – наголосили у Посольстві.

Читайте також: У Канаді померла дружина останнього президента УНР Плав'юка

Як пише сайт LRT, Юрій Паньків помер на 83-му році життя. Колектив суспільного мовника LRT, його Українська редакція і Українська громада Вільнюса висловлюють свої щирі співчуття родині пана Юрія у зв'язку з тяжкою втратою.

За повідомленням, Юрій Паньків наполегливо просував справу українського радіомовлення у Литві з квітня далекого 1989-го року. За його участі в ефір вийшло 756 передач. А останній раз перед мікрофоном Радіо LRT Klasika тижневої передачі "Українська хвиля" був у її новорічному випуску 31-го грудня 2022-го року.

Прощання з паном Ю.Паньківим відбудеться 08 березня, з 16:00 до 19:00, у церкві Пресвятої Трійці, Aušros Vartų gatvė 7B, Вільнюс.

Фото Олега Головатенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-