Трюдо відвідав українську школу в Торонто

Трюдо відвідав українську школу в Торонто

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо завітав до української школи в Торонто, де навчаються багато біженців з нашої країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Фейсбуці написав депутат канадського парламенту від місцевого округу Іван Бейкер.

“Я радий запросити прем’єр-міністра Джастіна Трюдо та мого колегу-депутата Джеймса Малоні до католицької школи святого Димитрія в Етобіко. Ми зустрілися з учнями, багато з яких - приїхали до Канади в пошуку прихистку та безпеки після втечі від російської геноцидної війни в Україні”, - зазначив Бейкер.

За словами депутата, майже половина учнів цієї школи приїхали з України протягом минулого року. “Рішучість та стійкість дітей засмучує та надихає. Засмучує, бо жодна дитина не повинна проходити крізь війну”, - пояснив він.

Політик додав, що українські діти “мусили спостерігати та відчувати жахіття варварської війни росії”. “Вплив війни особливу руйнівний та травматичний для дітей”, - підсумував Бейкер.

Читайте також: Трюдо не виключає, що Канада навчатиме українських військових пілотів

Депутат подякував місцевій громаді та співробітникам школи, які багато зробили “для належної інтеграції й підтримки дітей - як академічної, так і емоційної”.

Нагадаємо, Канада оголосила про передачу Україні чотирьох додаткових танків Leopard 2, а також про суттєве розширення санкцій проти росії й виділення 24 млн дол .безпекової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-