Українці в Нідерландах записали відеопривітання з днем народження для прем’єра Рютте

Українці в Нідерландах записали відеопривітання з днем народження для прем’єра Рютте

Відео
Укрінформ
Українці, які через повномасштабне вторгнення росії були змушені виїхати з країни та перебувають у Нідерландах, записали відеопривітання для прем’єр-міністра Марка Рютте, подякувавши йому та нідерландському народу за підтримку та допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, відеопривітання українці виклали у соцмережах, а також надіслали Рютте.

«Ми підготували відеоподарунок з нагоди дня народження Марка Рютте. Українці глибоко цінують та вдячні за нагоду мати таких друзів, як прем’єр-міністр Марк Рютте та нідерландський народ. На честь дня народження прем’єр-міністра Марка Рютте українська громада в Нідерландах підготувала відеоподарунок», – розповіла в коментарі Укрінформу одна з організаторів акції Ольга Король.

За її словами, у цьому відео звучать найщиріші вітання з нагоди дня народження прем’єр-міністра, прекрасна музика одного з найулюбленіших композиторів Марка Рютте – Шопена у виконанні талановитої української дев’ятирічної піаністки Юліани Без’язичної та традиційна вітальна нідерландська пісня «Lang zal ze leven» від українських дітей.

На відео можна побачити українців у вишиванках з українськими та нідерландськими прапорцями у руках.

Читайте також: Нідерланди передали на Закарпаття трансформатори для відновлення пошкодженої підстанції

Ольга Король також повідомила Укрінформу, що відеоподарунок направила в секретаріат. Також українці запросили Рютте на зустріч, щоб привітати особисто. Відповідний лист було направлено 30 січня, на який вони отримали офіційну відповідь.

«Ми отримали дуже зворушливу відповідь», – зазначила Король і поділилася листом з Укрінформом.

У ньому йдеться про те, що «на жаль, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте не зможе прийняти запрошення, але дуже вдячний за такий добрий жест. Я вважаю, що це свідчення великої дружби між народом Нідерландів і народом України».

Також у листі наголошується, що Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте народився 14 лютого 1967 року.

Як повідомляв Укрінформ, військова допомога Нідерландів Україні перевищила мільярд євро. У 2023 році Нідерланди виділять на підтримку України 2,5 мільярда євро.

Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-