Конгрес українців Канади створив філію на Острові Принца Едварда

Конгрес українців Канади створив філію на Острові Принца Едварда

Фото
Укрінформ
Конгрес українців Канади (КУК) створив свою філію на Острові Принца Едварда, яка об'єднала зростаючу українську громаду цієї східноканадської провінції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні КУК.

«Ми раді вітати українську громаду Острова Принца Едварда в родині КУК. Надихає бачити, як енергійні та віддані українці об'єднуються та працюють над досягненням спільних цілей. Наша українсько-канадська громада продовжує зростати, і КУК з нетерпінням чекає на підтримку та допомогу у важливій роботі, яка проводиться на Острові Едварда. Вітаємо!», – заявила Національний президент КУК Олександра Хичій.

У повідомленні зауважується, що впродовж останнього року лідери громади на Острові Принца Едварда зосередилися на підтримці переміщених українців, зростанні громади та відзначенні українсько-канадської ідентичності.

Президент новоствореного осередку Еліна Лялюк наголосила, що приєднання до КУК є великою віхою для нової та динамічної громади.

«Я пишаюся тим, що ми працюємо в цьому напрямку. Я пишаюся роботою, яку ми виконали до цього часу, і з нетерпінням чекаю на плідну співпрацю з КУК у наступному році!», – сказала вона.

У КУК додали, що продовжується співпраця з представниками Ньюфаундленду і Лабрадору, Нью-Брансвіку та Онтаріо над створенням нових філій у цих провінціях.

«Ми дякуємо нашому відданому виконавчому директору, який наставляє, підтримує та ділиться найкращими практиками з новими громадами, щоб допомогти їм зростати», – додали у Конгресі.

Повний список філій КУК можна знайти за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2022 року до Канади прибули майже 150 тис українців, з яких близько 15% – з території США.

Фото з заходів, проведених українською громадою Острова Принца Едварда у 2022 та 2023 роках. КУК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-