Українська школа в ОАЕ зібрала книжки для бібліотеки в Україні

Українська школа в ОАЕ зібрала книжки для бібліотеки в Україні

Укрінформ
Учні української школи «Софія» у Дубаї зібрали 250 книжок англійською мовою, які буде відправлено до однієї з бібліотек міста Києва.

Як передає Укрінформ, про це пишуть «Емірати Сьогодні».

Книжки вдалося зібрати у рамках акції: принеси книжку англійською мовою для відправлення в Україну й отримай шанс виграти приз у лотереї. Кожна принесена книжечка дорівнювала одному лотерейному білету. 

«Коли я планувала цей розіграш, то приготувала усього 19 подарунків, розраховуючи приблизно на 30 книжок. Яким же було моє здивування, коли перша ж людина, яку я зустріла, передала мені пакети із 20 книжками. Дехто приносив свої, дехто спеціально ходив до крамниці, щоб придбати українським дітям нові видання. Діти принесли книжки не тільки англійською, а й французькою мовами. Усі вони напрочуд яскраві, корисні й життєствердні», – розповіла ініціаторка акції, вчителька Української школи в ОАЕ «Софія» Руслана Костіна.

За її словами, у бібліотеці, якій подарують книжки, зібралися дуже натхненні працівниці, професіонали своєї справи. Вони постійно витрачали власний час і сили, роблячи щось більше, ніж просто виконання обов’язків. У війну ж цей заклад став справжнім центром незламності для багатьох маленьких читачів і їхніх сімей. У ньому разом переживають відсутність світла, але ніколи не втрачають віри й оптимізму.

Школа «Софія» подякувала батькам та учням за активну участь в акції, особливо родині рекордсменці (Анджалі та Анджей Кумар), яка пожертвувала для діток з України 89 книжок. 

Окрему подяку за надані подарунки школа висловила Карлосу Гонсалесу Галану та Жанні Жук.

«Акція настільки сподобалася, що ми вирішили її повторити. Радо запрошуємо взяти участь наступного разу. Є ще стільки адрес в Україні, які потребують нашої підтримки. Єднаймося заради майбутнього», – повідомила Руслана Костіна.

Нагадаємо, в ОАЕ провели майстерклас з автентичної української музики для дітей і дорослих.

Фото: Руслана Костіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-