Призначено нову першу віцепрезидентку СКУ молодіжних організацій

Призначено нову першу віцепрезидентку СКУ молодіжних організацій

Укрінформ
Під час позачергового засідання Президії Світового конгресу українських молодіжних організацій, яке відбулося 3 січня в онлайн-форматі, було ухвалене одноголосне рішення про призначення Мар'яни Касів (Іспанія) на посаду першої віцепрезидентки СКУМО.

Як передає Укрінформ, про це Світовий конгрес українських молодіжних організацій повідомив у Фейсбуці.

Також, за затвердженим на самому засіданні порядком денним, запропонованим Президентом СКУМО Greceniuc Alex, було розглянуто заяву про дострокове складання повноважень першого віцепрезидента СКУМО Андрія Якубува (Іспанія) за власним бажанням.

Визначено, що він продовжить підтримувати молодіжний рух української діаспори з нової позиції – Радника Президента СКУМО.

Довідково:

Андрій Якубув – випускник Факультету права Університету Валенсії - учасник мережі СКУМО з 2015 року. Його попередня робота над українсько-іспанськими культурними ініціативами відзначалася Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2015). На урочистості зміни дати Дня молоді в Україні, 12 серпня 2022 року, представив Президенту Володимиру Зеленському закордонну українську молодь.

Мар'яна Касів – випускниця Факультету туризму Університету Малаги – учасниця мережі СКУМО з 2018 року, зокрема таких заходів як стажування у Верховній Раді України. Її значна волонтерська діяльність з організацією «Майдан Малага» відзначена Президентом України медаллю «За врятоване життя» (2022).

Нагадаємо, віцепрезидентка Світового конгресу українців (СКУ) по Центральній і Східній Європі, керівник Конгресу українців Естонії Віра Коник отримала лист подяки від Департаменту соціального страхування Естонії за волонтерську роботу з допомоги воєнним біженцям.

На фото Андрій та Мар'яна торік у Валенсії під час зустрічі з планування заходів молодіжної громадської діяльності. Фото: World Congress of Ukrainian Youth Organizations

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-