На різдвяному ярмарку в Абу-Дабі лунали українські колядки

На різдвяному ярмарку в Абу-Дабі лунали українські колядки

Фото
Укрінформ
Українська громада в Об’єднаних Арабських Еміратах взяла участь у Благодійному різдвяному ярмарку в Абу-Дабі, що відбувся на території собору St.Joseph's Cathedral Abu Dhabi AUH.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні» з посиланням на Українську греко-католицьку церкву в ОАЕ.

До заходу також долучилися й інші національні спільноти, які діють при соборі. Цей ярмарок став першим після пандемії Covid-19. У програмі було виконання новорічних і різдвяних пісень, танцювальних номерів тощо. Гості ярмарку також мали можливість почастуватись національними стравами на стендах відповідних країн.

Повідомляється, що презентація та організація українського павільйону відбулись завдяки українській громаді в ОАЕ. Всі охочі могли скушувати смачний борщ, вареники, пампушки, квашену капусту та багато інших смаколиків. Увечері діти заспівали на головній сцені українські колядки, зокрема й всесвітньо відомого «Щедрика» Миколи Леонтовича.

«До українського павільйону упродовж ярмарку завітали поважні гості: місцевий єпископ Паоло Мартінеллі, що виконує обов’язки нунція в ОАЕ монс. Крісбін, посол України в ОАЕ Дмитро Сенік, парох отець Чіто та інші», – ідеться в матеріалі.

Зароблені на заході кошти витрачатимуться на благодійні цілі.

Українська громада в ОАЕ упродовж кількох років до пандемії була учасником Благодійного різдвяного ярмарку, який щорічно збирає кілька тисяч осіб.

Нагадаємо, учні та вчителі Української школи в ОАЕ «Софія» разом із професійними артистами показали виставу «Мрія. Небесні авіалінії» – історію про український літак «Мрія» та його зустріч зі святим Миколаєм та ангелами в раю. Виставу, яка відбулася у залі однієї з найбільших шкіл Дубаю Gems World Academy, створили на основі однойменної казки дитячої письменниці Зоряни Живки.

Фото: Yevheniy Semenov, Марина Федяніна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-