У Лівані презентували видання творів Сковороди арабською мовою

У Лівані презентували видання творів Сковороди арабською мовою

Фото
Укрінформ
У Східній бібліотеці Бейрута презентували видання творів українського філософа, поета та мислителя Григорія Сковороди арабською мовою у перекладі Імадеддіна Раефа.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Лівані.

Також відбулася прем'єра документального фільму «Григорій Сковорода. Світе, я йду до тебе» з арабськими субтитрами (автор-Ігор Осташ, режисер Станіслав Литвинов).

Тимчасовий повірений у справах України в Лівані Валерій Григораш відкрив презентацію і розповів про життєвий і творчий шлях українського філософа.

Перед учасниками заходу виступили Ігор Осташ (Посол України в Лівані 2016-2022) та перекладач творів Сковороди.

Заходи відбулися з нагоди 300-річчя Г. Сковороди та присвячена 30-річчю дипломатичних відносин між Україною та Ліванською Республікою.

«Відтепер арабський світ має можливість познайомитися з творчістю видатного генія української культури, літератури та філософії», - додали в диппредставництві.

Як повідомлялося, у Лівані пройшов День української культури, у рамках якого відбулися концерт, показ фільму, благодійний ярмарок, мистецька виставка та виставка арабомовних видань Посольства України.

Нагадаємо, попри повномасштабну російську агресію, яка триває з 24 лютого, Україна відзначила 300-річний ювілей від дня народження великого Українця, видатного філософа Григорія Сковороди. З цієї нагоди відбулися заходи в Києві, інших українських містах, а також в інших країнах. 

Фото: Посольство України в Лівані / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-