В Українській суботній школі Відня пройде зустріч з Іваном Марчуком

В Українській суботній школі Відня пройде зустріч з Іваном Марчуком

Укрінформ
В Українській суботній школі у Відні пройде зустріч з одним із найвідоміших українських художників сучасності Іваном Марчуком і виставка робіт українського генія.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук-сторінку школи.

"Українська суботня школа у Відні з неймовірною радістю та великою честю запрошує вас на зустріч з Іваном Марчуком – одним із найвідоміших українських художників сучасності", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі, яка відбудеться 10 грудня, будуть показані роботи маестро, виконані його унікальною технікою "пльонтанізм”, і новий цикл "Віденські рапсодії".

"Дізнатися більше про життєвий та творчий шлях майстра пензля, оглянути кілька його робіт та поставити власне запитання митцю ви зможете на зустрічі з маестро", - зазначається в анонсі заходу.

У 2007 році Іван Марчук став єдиним українцем, який потратив до переліку “100 геніїв сучасності” (Britain`s Top 100 Living Geniuses), складеного британською газетою The Daily Telegraph. Творчий доробок художника налічує понад 5 тисяч картин. Його техніка "пльонтанізм” балансує на межі рукотворного і технологічного, а через складність філігранного виконання і трудомісткість практично не підлягає повторенню.

Читайте також: У Відні відкрилася виставка сучасного українського мистецтва InSight of U

Нагадаємо, 26 листопада Українська суботня школа у Відні приймала у своїх стінах видатного українського поета, прозаїка та есеїста – Юрія Андруховича. Камерна атмосфера зустрічі була наповнена динамічними й жвавими темами, автор розповів про своє творче життя, перший досвід роботи редактором з молодими українськими прозаїками та про деякі особливі факти перекладу власних творів на німецьку мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-