У Південній Кореї відкрили виставку української художниці

У Південній Кореї відкрили виставку української художниці

Фото
Укрінформ
У Національній Асамблеї Республіки Корея в Сеулі відкрили виставку української художниці Дар'ї Альошкіної "Мережево пам'яті", присвяченої Голодомору-геноциду українського народу у 1932-1933 роках.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Посольство України в Республіці Корея.

Проєкт складається з тематичних панно в техніці витинанки та базуються на спогадах людей, які пережили Голодомор.

Наголошується, що дев'ять десятиліть тому мільйони українців втратили життя через штучний голод. Через триваючу війну Росії проти України сотні мільйонів людей в Африці та Азії можуть постраждати від руйнування сільськогосподарської інфраструктури та блокади експорту українського зерна з боку Росії.

“Міжнародна спільнота не повинна повторювати помилок минулого і не допустити вчинення Росією воєнних злочинів, злочинів проти людяності, а також геноциду. Непокаране зло та невизнані помилки повертаються у ще більших масштабах”, - заявили у диппредставництві.

Посольство висловило подяку співорганізаторам в Україні та Кореї - Національному музею Голодомору-геноциду в Україні та депутату, голові парламентської групи дружби Корея-Україна Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Джонг Сіку, а також колегам з дипломатичних місій в Кореї, які разом з колективом Посольства вшанували пам'ять мільйонів замордованих голодом українців.

Виставка буде відкрита для відвідувачів до 2 грудня 2022 року.

Нагадаємо, у Соборі Св. Миколая Чудотворця в Сеулі відбулася панахида за жертвами Голодомору в України 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Фото: Посольство України в Республіці Корея / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-