У Дубаї відкриють перший ресторан української кухні

У Дубаї відкриють перший ресторан української кухні

Фото, відео
Укрінформ
Перший український ресторан у Дубаї «YOY», розташований на Palm Jumeirah The Pointe, урочисто розпочне свою роботу 25 листопада.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

На урочистому відкритті, яке відбудеться у п’ятницю о 19.00 виступить спеціальний гість з України – співак LAUD, ведуча заходу – Василіса Фролова.

На відвідувачів чекає сет з п’яти українських страв з авторськими наливками за 350 AED з одного гостя. А для тих, хто не зможе потрапити до ресторану саме в цей день, у подальшому заплановано багато інших цікавих заходів.

Ресторан YOY у Дубаї відкрила компанія Moderza Group – київська компанія з досвідом роботи в Україні вже 19 років. У Дубаї кілька років працюють два ресторани компанії – Argentina Grill Palm та Argentina Grill La Mer, мета яких – створити ефект WOW як для клієнтів, так і для власників бізнесу та інвесторів. Згодом виникла ідея організувати перший в ОАЕ український ресторан із широким меню традиційної кухні в сучасному стилі. Засновники ресторану – Георгій Піонов і Павло Мороз.

Керівник з маркетингу Олег Садковський розповів: «Наше завдання – через гастродипломатію доносити українську культуру. Бо хто, як не українці тут можуть найкраще розповісти про Україну. Наприклад, на початковому етапі ми не плануємо доставку їжі, бо ми все-таки продаємо не продукти й страви, а показуємо нашу культуру через атмосферу закладу, дизайн, музику тощо».

За його словами, в ресторані є базове постійне меню, а також планується частина меню, яка буде змінюватись залежно від шеф-кухаря. Планується привозити на рік приблизно 10-12 шеф-кухарів з України, які будуть робити свої вечері й пропонувати свої страви. Таким чином, через різних шеф-кухарів відвідувачі зможуть знайомитися із різними смаками України.

Інтер’єр YOY розробив український дизайнер Володимир Непийвода зі своєю дизайн-студією YOD Group. Сучасний мінімалістичний інтер’єр з великою кількістю деревини нагадує український дім з глиняними глечиками ручної роботи. Кожен елемент дизайну символічний. Тут немає випадкових речей, усі деталі мають значення. 

Додамо, що центром ресторанної кухні є справжня дров’яна піч, для оздоблення якої було замовлено 4000 кахлів, створених народною художницею України Оксаною Чепурною. Кожну плитку було виготовлено у Львівській кахлярні, яка має понад сторічну історію.

Детальніше про перший український ресторан у Дубаї можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, у липні 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-