Діаспора передала Україні з Румунії партію потужних електрогенераторів

Діаспора передала Україні з Румунії партію потужних електрогенераторів

Укрінформ
Союз українців Румунії передав Закарпатській облдержадміністрації першу партію потужних електрогенераторів, що були придбані за власні кошти СУР і призначені для Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

У СУР розповіли, що наприкінці минулого тижня голова СУР, депутат Микола-Мирослав Петрецький здійснив робочу поїздку до Закарпатської області, у супроводі делегації СУР у складі Василя Пасенчука, Люби Горват та Юрія Глеби. З цієї нагоди ці потужні генератори були передані представникам обласної адміністрації.

Програмою візиту були передбачені зустрічі та поглиблені дискусії із заступниками голови Закарпатської ОДА Андрієм Шекетою та Ігорем Шинкарюком, а також з ректором Ужгородського національного університету Володимиром Смоланкою.

«Під час розмови з першим заступником голови Закарпатської ОДА Андрієм Шекетою Микола-Мирослав Петрецький нагадав, що СУР активно допомагає Україні з перших днів війни. За сприяння організації в різні вітчизняні регіони відправлено 8 тисяч тонн гуманітарних вантажів, всі приміщення на території Румунії перетворилися на центри надання допомоги біженцям. Близько 12 тисяч осіб стали волонтерами», – йдеться в дописі.

Андрій Шекета подякував СУР та Румунії загалом за всю допомогу, надану як Україні, так і українським біженцям у Румунії. Він зазначив про необхідність прискорити кроки для відкриття переходу «Яблунів – Ремети» і « Тарна Мари- Хижа», що сприятиме зміцненню співпраці між прикордонними регіонами України та Румунії.

Під час розмови з Ігорем Шинкарюком Микола-Мирослав Петрецький підкреслив необхідність покращити співпрацю на регіональному рівні між Закарпатською областю та повітами Марамуреш і Сату-Маре. Також голова СУР передав найщиріші вітання та наголосив на підтримці Румунії українського народу в боротьбі за незалежність проти російських окупантів.

Також, додали у СУР, в Ужгороді відбулася зустріч делегації Союзу українців Румунії з керівництвом Ужгородським Національним Університетом, під час якої було підписано угоду про освітню, наукову та культурну співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, біля Посольства України в Румунії через триваючу повномасштабну збройну агресію росії відбулась акція підтримки України й українців «Прийди і запали зірку!».

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-