У Варшаві вшанували пам’ять українських героїв

У Варшаві вшанували пам’ять українських героїв

Фото
Укрінформ
Посол України в Польщі Василь Зварич і дипломати Посольства у День захисників і захисниць України поклали квіти та запалили свічки біля пам'ятної таблиці борцям за Європейську Україну та в місцях спочинку воїнів Армії УНР у Варшаві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Польщі. 

Таким чином було вшановано пам’ять українських героїв, які упродовж століть боронили Україну, а також всіх тих, хто сьогодні ціною власного життя захищає її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, даючи відсіч російському окупанту.

«Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за Батьківщину. Низький уклін захисникам і захисницям, які захищають її сьогодні. Слава Україні! Героям слава!», – висловили свою пошану у диппредставництві.

Нагадаємо, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Польщі Василь Зварич у межах робочої поїздки в Підкарпатське воєводство відвідав Українське військове кладовище в Ланьцуті, де віддав честь і шану похованим тут старшині та козакам Армії Української Народної Республіки. 

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-