У Вроцлаві відбулася світова прем’єра ораторію «Вирій» Олександра Шимка

У Вроцлаві відбулася світова прем’єра ораторію «Вирій» Олександра Шимка

Укрінформ
У польському Вроцлаві в рамках Національного форуму музики імені Вітольда Лютославського відбулася світова прем’єра ораторію «Вирій» українського композитора Олександра Шимка.

Про це Укрінформу повідомив відомий польський диригент українського походження, голова фундації Pro Musica Viva Роман Ревакович.

Твір Шимка «Вирій» для сопрано, ансамблю народних голосів, великого хору та симфонічного оркестру прозвучав 18 вересня під час фестивалю Wratislavia Cantans, який проходить у Вроцлаві.

Читайте також: У Кракові відбувся концерт чоловічого хору Об’єднання українців Польщі «Журавлі»

Для його виконання було запрошено Симфонічний оркестр варшавської Національної філармонії, Національну капелу України «ДУМКА». Ще в концерті взяли участь сопрано Тетяна Журавель, ансамбль «Божичі», а також соліст Андрій Ляшук. Концерт відбувся під диригуванням маестро Романа Реваковича.

«Це величезне музичне полотно на двісті людей на сцені та на хвилин 80 музики. Це дуже вагомий твір. Україна має сильні нові композиторські обличчя», – заявив раніше з приводу прем’єри «Вирію» Роман Ревакович в інтерв’ю Укрінформу.

Як інформувало агентство, упродовж 25-29 вересня у Києві, Житомирі, Кропивницькому та Черкасах відбудуться концерти камерної музики в рамках «Польсько-українських музичних діалогів».

Фото: wroclaw.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-